A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Női kézilabda BL - Kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros

Kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, mivel a párharc szombati visszavágóján 33-22-re kikapott az orosz Rosztov-Don otthonában.
Az FTC múlt vasárnap 29-26-ra veszítette el a párharc első mérkőzését Érden. A magyar csapat az egymást követő negyedik évben esett ki kettős vereséggel a BL negyeddöntőjében.

Eredmény,
Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Rosztov-Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 33-22 (15-9)

a Ferencváros gólszerzői: Háfra 7, Kovacsics, Tóth N., Klujber, Lukács 3-3, Schatzl 2, Klivinyi 1

továbbjutott: a Rosztov-Don kettős győzelemmel, 62-48-as összesítéssel

A magyar csapatból a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic hiányzott sérülés miatt. A hazaiaknál visszatérhetett a 2016-os olimpia és a decemberi Európa-bajnokság legjobb játékosának is megválasztott Anna Vjahirjeva, az olimpiai és világbajnok beállót, Maja Petrovát viszont már a meccs elején le kellett cserélni térdfájdalmak miatt.

Kovacsics Anikó irányításával jól kezdtek a vendégek, de a holland Lois Abbingh vezérletével hamarosan fordított a Rosztov. A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes balátlövő hatodik góljával a 23. percben már három találat volt a házigazdák előnye, amely a szünetig tovább nőtt, mert támadásban és védekezésben is sokkal jobban teljesítettek ellenfelüknél.

Az FTC szinte minden lövőhelyzetét elrontotta, az első félidő utolsó 11 percében egyetlen alkalommal sem talált a hálóba, és a védekezése, illetve kapusteljesítménye sem volt kellően hatékony, így már a szünet előtt eldőlt a meccs.

A második felvonás elején Kovacsics combizomhúzódás miatt kivált a játékból, amelynek a képe nem változott, az oroszok továbbra is nagy fölényben voltak, és tovább növelték előnyüket. Mindkét oldalon pályára léptek a cserejátékosok, a Rosztovnak egy 4-0-s és egy 5-0-s sorozata is volt, így a Ferencváros súlyos vereséggel búcsúzott a BL-től.

A Rosztov-Don legeredményesebb játékosa Abbingh volt hét góllal.

A május 11-én és 12-én sorra kerülő budapesti négyes döntő sorsolását kedden, 18 órától rendezik a magyar fővárosban.

később:
Győri Audi ETO KC-Odense Handbold (dán) 17.30 (az első mérkőzésen: 29-28)
Vipers Kristiansand (norvég)-Buducnost Podgorica (montenegrói) 18.15 (24-19)
Metz HB (francia)-CSM Bucuresti (román) 20.00 (31-26)

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések