A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

ThetaHealing: Kerülj olyan tudatállapotba, hogy meggyógyítsd magad

Vianna Stibal kis híján elveszítette a lábát egy daganatos megbetegedés miatt. Az orvosok már tehetetlenül tárták szét a karjukat, amikor Vianna egy sugallat alapján forradalmi energiagyógyászati módszerre akadt, és gyógyulása után kész rendszerré formálta. Az ő ThetaHealing című könyvéből (Bioenergetic Kiadó, 2014.) szemezgetünk most.
A teremtés nem vallásfüggő

„A ThetaHealing testi, lelki és spirituális gyógyulást hozó meditációs folyamat, amelynek eszköze a közvetlenül a teremtőhöz forduló összpontosított ima. […]

Ennek a technikának egyetlen feltétlen követelménye van: mélyen hinned kell a mindenség teremtőjében.

Rájöttem, hogy neki számos neve van, mint Isten, Buddha, Siva, Istennő, Jézus, Jahve és Allah, ám ők valamennyien a létezés hetedik síkjára – a mindenséget teremtő energiához – vezető áramlatnak a részei.

A ThetaHealingnek nincs vallásos vonatkozása. Egyetlen folyamata sem kötődik semmilyen életkorhoz, nemhez, fajhoz, bőrszínhez vagy hitvalláshoz.”

Így kerülhetsz théta-állapotba

„Helyezkedj el kényelmesen egy széken vagy egy kanapén, és vegyél mély lélegzetet.

Képzeld el, hogy molekuláris szinten eggyé válsz a székkel.

[…] Most képzeld el, hogy egybeolvadsz mindennel, ami a szobában van. Tágulj ki egyre jobban, és egyesülj a külvilággal. Képzeld el, hogy részévé válasz a környéknek, majd az országnak, ahol élsz.
Képzeld el, hogy a földgolyó egészének része vagy, kapcsolódsz a földhöz, a vízhez, a bolygó minden teremtményéhez és népéhez, míg végül teljesen eggyé válsz a földdel.

Képzeld el, hogy egy vagy az univerzummal.

Képzeld el, hogy a ragyogó fehér fény része vagy.

Képzeld el, hogy a zselészerű anyag része vagy.

Végül képzeld el, hogy a létezés hetedik síkját jelentő gyöngyházszínű fehér fény része vagy. Válj eggyé ezzel a gyöngyházszínű fehér fénnyel. 

Vegyél mély lélegzetet. Megérkeztél a létezés hetedik síkjára. Nem vagy egyedül, a mindenség istenének része vagy.”

A théta-állapot

„Öt különböző frekvenciájú agyhullám létezik. […] A théta az ellazulás nagyon mély állapota.

Ez a hipnózis és az álom terepe. Ekkor az agyhullámok másodpercenként 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak.

A bölcsek órákon keresztül meditálnak, hogy eljussanak ebbe az állapotba, mert itt érik el a teljes elcsendesülést. A théta-agyhullámokat tekinthetjük a tudatalattinak is, hiszen ezek irányítják az elménk tudatos és tudattalan tartalmai közötti területeket.

Ezek tartalmazzák az emlékeket és az érzékeléseket, és ugyancsak ezek felelnek a gondolkodásmódunkért, a hiedelmeinkért és a viselkedésünkért.

A théta-agyhullámok kreatívak, ösztönzőek és spirituális érzékelés jellemzi őket.”

Az elrendelés

„Amikor a ThetaHealingben a saját testünk fölé emelkedve a teremtőhöz kapcsolódunk, hogy megkezdjük a társteremtés folyamatát, az imában a hozzá intézett szavainkat „elrendelésnek” nevezzük.

Elrendelem, hogy feltétlen szeretet járja át ennek a testnek minden egyes sejtjét.

Köszönöm! Megtörtént. Megtörtént. Megtörtént.
Fontos, hogy megértsd az elrendel szó használatát és jelentését, valamint azt az elrendelő kijelentést, hogy teremtő, mutasd meg nekem. Az elrendel (angolul command) szó meghatározásai az alábbiak:

Ránézni valamire, megnyílni valami felé, felügyelni, szemmel tartani valamit.
 Birtokában van, a rendelkezésére áll, például bír egy nyelvet, beszél egy nyelvet (command a language).
 Figyelmet érdemelni és kapni.
 Jelet adni a működésbe lépésre, aktiválásra.” 

Kulcsfogalmak

„A gyógyítások és a leolvasások az összpontosított gondolat erején alapulnak.

Ahhoz, hogy uralhassuk és összpontosíthassuk a gondolatainkat, meg kell tanulnunk, hogy a velünk született képességeinknek köszönhetően mire vagyunk képesek.

A folyamat megértéséhez először az intuitív képességeinket kell felismernünk. […] Ezek a ThetaHealing első ágai, amelyeket arra használunk, hogy ’felemelkedjünk’ és istent keressük:

 a szavak és a gondolatok ereje;
 az agyhullámok;
 a lelki érzetek és csakrák;
 a szabad közbenjárás és a társteremtői minőség;
 a megfigyelés és a tanúvá válás ereje;
 az elrendelés;
 a mindenség Teremtője.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések