A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, omlós, zöldséges sertéssült: egyszerre sül a hús és a köret

Ha így sütöd, a zöldséges sertéssült kellően szaftos és fűszeres lesz.
A jól elkészített, egészben sült sertéskaraj fenséges főfogás. Ha zöldségeket is szórsz hozzá a sütőbe, egyúttal a köretkészítést is letudod. Sütés közben locsolgasd a húst, hogy esélye se legyen kiszáradni. Ha marad belőle, főzelékre feltétnek is tökéletes, sőt, hidegen is kitűnő.

Hozzávalók 4 személyre:
1.5 kg sertéskaraj- vagy comb
4 db krumpli
3 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 evőkanál zsír
2 db sárgarépazöldfűszerek
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál kömény
1 késhegynyi bors

Elkészítés:
A sertéshúst mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a vizet, majd dörzsöld be jó alaposan a sóval. A zsírt olvaszd fel, keverd össze a borssal, a fűszerpaprikával, a köménnyel, a zúzott fokhagymával és ízlés szerinti zöldfűszerekkel. Jó alaposan kend be vele a húst. A tetejére vágj mélyedéseket, rakj bele szeletelt vöröshagymát, és oda is tegyél a fűszeres keverékből. Ha szeretnéd, a karajt össze is kötözheted.
Rakd egy zsírral kikent tepsibe, öntsd rá a maradék fűszeres keveréket, és önts alá vizet. Előmelegített sütőben, fólia alatt süsd 180 fokon 30 percig. Ekkor rakd hozzá a feldarabolt krumplit és répát. Süsd még körülbelül egy órán át. Ha a hús puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 10 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések