Hirdessen itt

Sportlövő-vk - Major Veronika bronzérmes légpisztolyban

Az olimpiai kvótás Major Veronika bronzérmet nyert a női légpisztolyosok között a pekingi sportlövő világkupa-versenyen, melyen Sike Renáta a 30., Egri Viktória pedig a 63. helyen zárt.
A keszthelyi sportlövő immár hosszú ideje kiemelkedő formában szerepel: februárban mindkét női pisztolyos számot megnyerte az év első vk-viadalán Újdelhiben, ahol így olimpiai kvótát is szerzett a tokiói nyári játékokra, majd márciusban harmadik lett a légfegyveres Európa-bajnokságon. 

A szezon második puska, pisztolyos világkupáján 89 indulója volt a női légpisztolynak, melyben Major ezúttal is átlag feletti produkciót nyújtott. A 60 lövéses alapversenyt 582 körrel zárta, amivel a szám világbajnoki címvédője, a 25 méteren olimpiai bajnok görög Anna Korakaki mögött a második helyen zárt. A fináléban aztán több kisebb hibája is volt a magyar pisztolyosnak, egyik lövése pedig csupán 8,0 kör volt, lövéseinek többsége viszont a 10-es tartományt érte, így végül 220,5 körrel a harmadik helyen végzett. A győzelmet a dél-koreai Kim Min Jung szerezte meg, míg a két tokiói kvótát az ötödik helyen végzett georgiai Nino Szalukvadze és a hatodik mongol Anudari Tsolmonbaatar.

A szám másik két magyarja közül a márciusi Eb-n ötödik Sike Renáta 571 kört lőtt, amivel hét körrel maradt le a nyolcas döntőről, s végül a 30. lett, Egri Viktória pedig 563 körrel a 63. pozícióban zárt.

A nap másik versenyében, a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában a februári vk-n győztes és kvótás Péni István 1181 körrel, a legjobb eredménnyel került döntőbe, viszont a másik két magyarnak gyengébben sikerült a viadal: Pekler Zalán (1164 kör) a 35., míg Sidi Péter (1157 kör) a 47. helyen végzett.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések