A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spenótos-brokkolis rakott tészta sok sajttal: 40 perc alatt kész a főfogás

A spenótos-brokkolis tészta remek választás lehet kiadós ebédnek vagy vacsorának is. Friss vagy mélyhűtött spenótból is készítheted.
Ilyen formában a spenótra és a brokkolira sem mond senki nemet. A ricotta és a sok sajt igazán különlegessé teszi az izgalmas egytálételt. Annak ellenére, hogy a spenótot meg kell párolni, a tésztát és a brokkolit pedig megfőzni, nem tart sokáig összedobni. A penne kitűnő alap hozzá. 

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg penne
40 dkg fagyasztott spenót
20 dkg ricotta
20 dkg sajt
4 gerezd fokhagyma
1 fej brokkoli
bors
olaj

Elkészítés:
A zúzott fokhagymát párold meg kevés olajon, majd rakd hozzá a megtisztított spenótot, és ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Párold addig, amíg megfonnyad, majd húzd le a tűzről. A pennét és a rózsákra szedett brokkolit is főzd külön edényben roppanósra körülbelül 10-12 perc alatt, majd szűrd le, csepegtesd le. Keverd össze a spenótot, a brokkolit és a ricottát. 

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés vajjal, és terítsd bele a penne felét, arra pedig rakj spenótos, brokkolis keveréket. Rétegezd tovább a hozzávalókat, a tetejére reszelj sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a sajt szép piros, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések