A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Salvini kiutasítja a lampedusai migránsokat

Azonnali kiutasítás vár a Lampedusára érkező 70 illegális bevándorlóra – közölte az olasz belügyminiszter csütörtökön. A csoport az esti órákban került a szigetre olasz hajók fedélzetén; ennek ellenére nem számíthatnak arra, hogy befogadja őket az ország.
Kizárólag felnőttekből álló csoport landolt Lampedusán. A Szicília és Líbia közt félúton lévő földdarabra 53 tunéziai és 17 líbiai menekült érkezett. A migránsok hajóját az olasz hatóságok feltartóztatták, amikor olasz vizekre ért. Az embereket két olasz hajó vette fedélzetére, amelyek az esti órákban érkeznek meg Lampedusára.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter hangsúlyozta: nem mentésről volt szó, és az illegális bevándorlók nem számítanak menedékkérőnek.

Olaszországba csak az léphet be, aki tiszteletben tartja a szabályokat

– jelentette ki a Liga kormánypárt vezetője. Hozzátette, hogy a csoport tagjait azonosítják a Lampedusa-i regisztrációs központban, majd kiutasítják Olaszországból.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések