A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ötven késszúrással gyilkolta meg négy gyereke anyját az iráni migráns

Dana Abdullah, az angliai Birmingham egyik külvárosában élő iráni migráns ötven késszúrással meggyilkolta feleségét. 
Ez a hír még akkor is feltűnik, ha mára már mindennaposak a brit szigeteken a migránsok által elkövetett késes támadások. Joggal merül fel a kérdés, hogy mi lehetett a kiváltó ok, hogyan lehet valaki képes ilyen szörnyű dologra? Mi lehetett a motivációja annak, hogy egy ember ilyen brutális módon végez négy gyereke anyjával?

A rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy Dana Abdullah azért haragudott meg feleségére, Avan Najmadeenra, mert az asszony nem támogatta menedékjogi kérelmét a hivatalos eljárás során, illetve tőle elköltözve új párkapcsolatot létesített, és nem utolsósorban, áttért a keresztény hitre - írja a BBC.

Abdullahot a Staffordi Királyi Bíróság életfogytiglani letöltendő börtönbüntetésre ítélte,

legkorábban 18 év 18 hónap után bocsátható szabadlábra, ha megfelel a bíróság által megszabott feltételeknek.

A birminghami migránsgettóból származó iráni férfi kitartó kutatást követően talált rá az őt korábban elhagyó feleségére.

Najmadeen asszony nem véletlenül bujkált, rettegett volt férjétől, emiatt gyakran változtatott lakóhelyet is.

A rendezetlen státuszú iráni migráns konyhakéssel támadta meg feleségét Stoke-on-Trent-i házában, majd összesen ötven késszúrással meggyilkolta.

Ezt követően a halott nőt megpróbálta elégetni, hogy a bizonyítékot eltüntesse.
A Staffordshire-i rendőrkapitányság szerint

Abdullah tettét rendkívül hosszantartó, különös kegyetlenséggel követte el.

A rendőrség akkor fogott gyanút egyébként, amikor Najmadeen asszony nem jelent meg az iskolában a gyerekekért, a férjet, Abdullahot pedig nem találták sehol.

Mint utólag kiderült, Abdullah Liverpoolba, majd onnan Glasgow-ba repült.

Nővére, Hevi az ügyészségnek címzett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy

testvére meggyilkolása nagyon mély érzelmi sebeket ejtett a családjukon, úgy érezte, mintha az egész családját meggyilkolta volna a kegyetlen férj,

beleértve a szülőket és a gyerekeket is.

A gyilkosság elkövetésének motívuma: felesége elhagyta, áttért a keresztény hitre, és nem támogatta a menedékjogi eljárásban

Michael Chambers bíró ítélethirdetéskor megállapította, hogy az iráni migráns kegyetlen bűncselekményét előre kitervelten, szúró eszközzel követte el, ami súlyosbító körülménynek számít.

A gyilkosnak azzal is tisztában kellett lennie - folytatta a bíró -, hogy

négy, 8 év alatti kisgyerek anyját öli meg.

Victoria Downing nyomozó tiszt Abdullahot „arrogáns, uralkodó" típusú emberként írta le.

A migráns soha nem tudta megbocsátani feleségének, hogy szakított vele, és nem segítette őt a menedékjogi eljárásban, ugyanis menekültstátusz hiányában kitoloncolták volna Angliából.

A BBC egyébként tudósítása legvégén azt is megemlíti:

a gyilkosság elkövetésének egy másik motívuma az volt, hogy Abdullah felesége új kapcsolatot kezdett, és áttért a keresztény hitre.

Migránsbűnözés egész Európában, a késes támadásokban Anglia az élen

A migránsok által elkövetett bűncselekmények száma egész Európában megnövekedett, de Angliában a késes támadásokat tekintve exponenciális növekedésnek lehetünk tanúi.
Ahogy az Origo beszámolt róla, a brit Evening Standard című lap nemrégiben kérte ki az adatokat a hatóságoktól, ebből pedig az derült ki, hogy

2017-18-ban átlagban naponta 40, késsel elkövetett bűncselekmény történt csak Londonban, ahol maga a főpolgármester, Sadiq Khan is migráns származású (pakisztáni), és képtelen a közbiztonságot fenntartani.

Anglia-szerte a rendőrségnek összesen 29 ezer 232 olyan ügyben kellett intézkednie, ahol kést használtak fegyverként. Ebbe beletartoznak a halálos és nem halálos kimenetelű támadások is.

A birminghami önkormányzat pedig, ahol a brutális gyilkosságot elkövető illegális migráns korábban élt,

a brit kormány nyomására kizárólag muszlim migránsokat fogad be,

szemben az ENSZ ajánlásaival, amely az üldözött keresztények befogadását is javasolta.

Anglia második legnagyobb városának,

Birminghamnek a lakossága egyébként majdnem fele részben migráns hátterű,

a britek aránya a legutóbbi, 2011-es népszámlálás adatai alapján már csak 53,1 százalék volt, az eltelt 8 évben ez az arány pedig tovább csökkent.

Birmingham gazdasági mutatói az országos átlagnál is alacsonyabbak: a munkavállalásra jogosult felnőttek 65 százaléka dolgozik, szemben az országos 74 százalékkal.

Mintegy 50 ezer ember még csak az angol nyelvet sem beszéli.

A migránsok egy jelentős része tehát nem dolgozik, és még arra sem hajlandó, hogy megtanuljon angolul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések