Hirdessen itt

Negyedszázada indult a nagykanizsai város napja rendezvénysorozat

Sorrendben a 25. városnapi rendezvénysorozatot tartják ezen a hétvégén Nagykanizsán, ahol a három nap alatt egyebek közt filmmaraton, több koncert és utcai táncfesztivál várja a látogatókat.
A város napjához kötődő programokat ismertető szerdai sajtótájékoztatón Dénes Sándor polgármester jelezte: 1245-ből származik Nagykanizsa első írásos említése, ehhez kapcsolódóan indult 25 évvel ezelőtt a rendezvénysorozat, amely évekkel ezelőtt háromnapossá bővült. A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza, a Netta-Pannonia cégcsoport, a KonTuRplusz Egyesület és az Eraklin Táncklub szervezésében zajlanak a programok, amelyek pénteken ünnepi szentmisével, zászlófelvonással, illetve a városi és kamarai kitüntetések átadására szolgáló díszközgyűléssel, továbbá a város borának kihirdetésével indul.

Torma-Paluska Ágnes, az egyetemi campus kommunikációs koordinátora a pénteki programok között említette a gyermekegyetemet, ahol látványos kísérletekkel találkozhatnak a diákok, illetve a Malter Vándorfilmfesztivál jóvoltából szervezett filmmaratont. A kisjátékfilmes vetítések keretében az Oscar-díjas Deák Kristóf filmrendezővel is beszélgethetnek a résztvevők. Mindezen felül raklapfestőversenyt, valamint a helyi középiskolák képzési kínálatát játékos formában bemutató programot is kínálnak.

Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke hozzátette: szombaton 40 programot, számos gasztronómiai lehetőséget és ingyenes játékeszközöket kínálnak az ünneplőknek a város főterén. Kihirdetik a város tortájának címéért kiírt verseny győztesét, illetve minden korosztálynak és ízlésnek megfelelő - helyi és országosan ismert - előadók koncertjeire is várják a közönséget.

A vasárnapi záróesemény, az utcai táncfesztivál szervezője, Lekszikov Csaba elmondta: a tánc világnapjához kapcsolódóan az ország különböző pontjairól érkező csaknem 40 csoport mintegy ezer táncosa mutatja meg tudását a belvárosban felállított öt színpadon, illetve a város több pontján, valamint a látványos felvonulás keretében. A néptánctól a baletten és a breaken át a versenytáncig sokféle stílust mutatnak majd be az előadók, a produkciók és egyben a három nap zárásaként pedig lézershowt kínálnak látnivalóként.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések