A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megbüntették a a szolnoki Aktív Rádió szolgáltatóját és a békéscsabai 7.TV-t

Burkolt reklám miatt a békéscsabai 7.TV, műsorrendi eltérések miatt pedig a szolnoki Aktív Rádió szolgáltatójára szabott ki bírságot a médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.
A közleményben azt írták, a 7.TV szolgáltatója tízezer forintos bírságot kapott, mert a Púder című műsor egy decemberi adásában egy hajkozmetikai termékcsaládot verbálisan és képekben is úgy mutatott be, hogy az a termék megvásárlására ösztönözhette a nézőket, reklámjellegét azonban nyíltan nem vállalta fel.

Az Aktív Rádió szolgáltatója kevesebb szöveget, a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő és közszolgálati műsort, valamint hírműsort tett közzé a hatósági szerződésében vállaltaknál, ezért a tanács ötvenezer forintos bírságot szabott ki rá – tették hozzá.

A közlemény szerint a tanács a bírságok kiszabásakor a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét – köztük a szolgáltató által korábban elkövetett azonos tárgyú jogsértéseket – is figyelembe véve állapítja meg a büntetés formáját és mértékét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések