Hirdessen itt

Ma kezdődik a II. Érzékenyítő Fesztivál a Veszprémi Petőfi Színházban

Ma kezdődnek és szombatig tartanak a második alkalommal megrendezett Érzékenyítő Fesztivál programjai a Veszprémi Petőfi Színházban. 
A tavalyi első rendezvénnyel szemben idén a színházművészet mellett a könnyűzene és a táncművészet, valamint élettörténetek is előtérbe kerülnek, és a színház előtti téren is zajlanak majd programok. 

Szerdán Caramel ad koncertet, csütörtökön az öregség, a fiatalság és a lehetséges utolsó szerelem kérdéskörét vizsgáló Hanif Kureishi Vénusz című darabját láthatja a közönség. 

Pénteken Pilát Gábor tart előadást Tiszta érzelmek, zavaros kapcsolatok címmel, majd pedig Simon Stephens az elmulasztott lehetőségeket körüljáró Heisenberg című darabját mutatják be. 

A zárónapon, szombaton a hajléktalanságról személyes tapasztalatai alapján megnyilvánuló Szalai Kriszta Maradjunk annyiban című önálló estjével várják a nézőket. 

Kísérőprogramként a Nemadomfel Együttest is láthatja a közönség, beszélgetnek a mozgássérült Fekete Ádám dramaturggal, rendezővel és színésszel. Tánckórszindróma címmel lesz látható a Down-szindrómás Gyöngyösy Dóra kortárstánc előadása, a Tünet Együttes pedig bemutatja a gyermekszületéssel kapcsolatos élményeket felidéző Burok című produkcióját.

A fesztivál érzékenyítő előadásai után idén is lehetőség nyílik beszélgetésre és a látottak közös feldolgozására Kardos Klára klinikai szakpszichológussal.

A rendezvényt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere külön támogatásban részesítette, a programok fővédnöke Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, védnöke pedig Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések