A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lisztmentes banános piskóta: szénhidrátszegény diéta alatt is eheted

Imádod az édességet, de nem szeretnél semmi liszteset és cukrosat enni? Akkor ez a banános piskóta lehet a megoldás!
Ha a diéta során rád tört az édesség utáni vágy, akkor a szénhidrátcsökkentett és cukormentes sütik életmentőek lehetnek. A low carb desszertek tárháza kifogyhatatlan. Ehhez a lisztmentes banános piskótához könnyű beszerezni a hozzávalókat, és az íze is csodás. 

Hozzávalók 12 szelethez:
30 dkg mandulaliszt
30 dkg eritrit
12 dkg puha, sózott vaj
12 dkg puha krémsajt
5 db nagy tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
2 teáskanál banánkivonat
1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vékonyan kenj ki egy 23 centis, levehető oldalú tortaformát. Egy tálban vegyítsd össze a mandulalisztet a sütőporral, a fahéjjal és a szegfűszeggel.

Kézi mixerrel, közepes fokozaton, egy nagy tálban keverd habosra a vajat a krémsajttal és az eritrittel. Egyenként add hozzá a tojásokat, mindig csak akkor tedd hozzá a másikat, ha az előzőt már teljesen elkeverted. Kapcsold a mixert alacsony fokozatra, és fokozatosan add a keverékhez a sütőporos mandulalisztet, majd a banán- és a vaníliakivonatot.

Kanalazd a tésztát az előkészített formába. Süsd 50-55 percig, míg a sütemény szépen megemelkedik, és a teteje aranyszínűre pirul. A formában hagyd hűlni 15 percig, majd fordítsd ki a rácsra, és várd meg, míg teljesen kihűl.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések