A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lendületesen halad a BMW gyár építésének előkészítése

Útépítés, vasúttervezés, földmunka is szerepel a pályázatokban. 
Összesen mintegy 25 milliárd forint értékű tervezési és kivitelezési szerződésről szóló döntés jelent meg a napokban a Közbeszerzési Értesítőben a leendő BMW-gyár területét érintően.

Az Észak-nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó állami közúthálózat-fejlesztés engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésére, valamint a vasúthálózat fejlesztésére vonatkozó tervezést végző cégeket nyílt és gyorsított eljárásban választották ki. Egy új autópálya-csomópont kialakítása, egy másik áttervezése; továbbá a 33-as főút egy szakaszának kétszer kétsávossá történő bővítésének megtervezése is szerepel a pályázati leírásban. A vasúthálózat fejlesztésénél új nyomvonal, valamint új és meglévő villamosításának tervezését is el kell végezni.

Több, nagy összegű beruházás tervezőjéről, illetve kivitelezőjéről is döntés született a BMW-gyár beruházása kapcsán; az ezekről szóló információk a Közbeszerzési Értesítő április 1-jei és 2-ai számában jelentek meg.

A gyárhoz vezető út tervezője az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. lesz, a munka értéke 470 millió forint (minden összeg áfa nélkül van megadva). A közlés szerint az önkormányzat a „Debreceni Észak-nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó állami közúthálózat-fejlesztés vonatkozó engedélyezési terveinek és közlekedésforgalmi szimulációjának, valamint kiviteli terveinek elkészítésére” nyílt és gyorsított eljárásban választotta ki a céget öt hazai pályázó közül (mind budapesti székhelyű).

Tereprendezés

A csaknem 400 hektáros terület bel- és csapadékvíz-elvezetésének kialakítása, a hozzá kapcsolódó tereprendezési munkák elvégzése és a kivitelezési munka megvalósításához szükséges tervdokumentáció elkészítése és hatósági engedélyezése 22 milliárd forintból valósulhat meg, a budapesti székhelyű Market Építő Zrt. végzi el, melyet 4 ajánlattevő közül választottak ki.

A vasúthálózat fejlesztésére vonatkozó tervezést szintén nyílt és gyorsított pályáztatáson ítélték oda; nyertesként a dunavarsányi Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft., és a debreceni Terv-Tár Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Bt. van megjelölve. A „Debreceni Észak-nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó vasúthálózat fejlesztésre vonatkozó egyesített engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció elkészítésére” 2,3 milliárd forintot költenek.

Nincs gáz

A Közbeszerzési Értesítőben jelent meg az a határozat is, mely szerint a Tigáz Földgázelosztó Zrt. biztosítja majd a terület földgázellátását. Mivel a cég a debreceni önkormányzat illetékességi területén működik, a város előzetes közzététel nélküli, tárgyalásos eljárásban döntött a kivitelező mellett, és március 22-én kötött szerződést vele. Az ingatlanon jelenleg nincs fogyasztási hely; négy csatlakozási pontot kell kiépíteni, a beruházás értéke nettó 485 millió forint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések