Hirdessen itt

Láncra vertek és hagytak szomjan halni egy kislányt az ISIS terroristái

Bíróság elé állítják az Iszlám Állam egy németországi, női tagját, aki a vád szerint a dzsihadista férjével hagyott szomjan halni egy súlyosan beteg jazidi kislányt, akit rabszolgaként vásároltak.
A Jennifer S.-ként azonosított 27 éves német állampolgár 2014-ben utazott Irakba, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez, később pedig az erkölcsrendészet tagjaként dolgozott Fallúdzsában és Moszulban.

Az iszlamista házaspár rabszolgának vásárolta meg az 5 éves kislányt és az anyját a jazidik közül, amelyik vallási kisebbséget az Iszlám Állam terroristái rendkívül brutális módszerekkel üldözik. A nőt aztán 2016-ban elfogták a török fővárosban, Ankarában, ahol a német nagykövetségen szeretett volna papírokat intézni, ezután visszavitték Németországba.

Egészen 2018 júniusáig itt is tartották, de még ugyanebben az évben sikerült Szíriába jutnia, hogy ismét eljusson az Iszlám Állam uralta területekre. Végül megint elfogták, ugyanis egy taxisnak elmondott szinte mindent, amit korábban tett – csak azzal nem számolt, hogy a sofőr a hírszerzés informátora volt.

Az ügyész a vádak ismertetésekor szomorú részleteket is elárult a kegyetlen iszlamista házaspárról. Mint mondta, amikor a kislány beteg lett, nedves lett a matraca, a nő férje azzal büntette ezért, hogy a házon kívül láncra kötötte a gyermeket.

Azt is hozzátette, hogy aztán magára hagyták a kislányt, aki végül szörnyű kínok között szomjan halt. A két terrorista pedig nem tett semmit, hogy megmentse az ártatlan kislányt.

A nő ügyvédje próbálja arra terelni az ügyet, hogy a kisgyerek lehet, hogy a kiláncolás nélkül is meghalt volna. Mint mondta,

a kérdés itt az, hogy az ügyfelem egyáltalán tudott volna-e bármit is tenni, és hogy tényleg ő okozta-e a halálát.

De miért üldözik a jazidiket?

A jazidik egy kurd nemzetiségű vallási kisebbség, akik leginkább Irak és Szíria északi területein élnek. A jezidizmus számos más hitvilág elemét ötvöző, több ezer éves alapokkal rendelkező monoteista vallás, amire mélyen hatott a keresztényég, a judaizmus és az iszlám is.

Hogy miért üldözik őket a muszlimok, az már eredetmítoszukra visszavezethető. Ebben ugyanis a Jaszdannak nevezett isten először saját fényéből és saját képére megalkotta hat másik mellett a Pávaangyalt, Melek Tauszt, de úgy, hogy az senki előtt se hajtson fejet. Tausznak ezután a hat arkangyal a szolgálója lett, majd Jaszdan porból megteremtette az első embereket, Ádámot és Évát.
Ezt követően Jaszdan megparancsolta Melek Tausznak, hogy hajtson fejet az ember előtt, de az megtagadta ezt, ám büntetés helyett az isten kinevezte földi helytartójává. Az engedetlenség miatt a muszlimok Luciferhez hasonlítják a Pávaangyalt, és ezért bélyegzik sátánistáknak a jazidiket. 

Mások szerint az egész üldöztetést a 7. századi I. Jazíd ibn Muávija kalifa nevének félreértelmezéséből eredeztetik, ugyanis a szunnita muzulmánok egy iszákos és kicsapongó alakként emlékeznek rá. Mindezt annak ellenére, hogy a jazidi szó egyébként perzsa eredetű, és azt jelenti, hogy „Isten követői”.

Érdemes tudni még, hogy egyaránt merítenek a Bibliából és a Koránból is, de hisznek az újjászületésben is, az újszülötteiket megkeresztelik, a pap kenyeret tört az esküvőn, a menyasszony vörösbe öltözik, és keresztény templomba látogat. Illetve a gyerekeket körülmetélik, és állatot is áldoznak.

A kiszabadulással nem ért véget a rémálom

Még február elején írtuk meg, hogy Kanadában folyamatosan zaklatják az Iszlám Állam szimpatizánsai azt a hat jazidi nőt, akiket a terroristák korábban szexrabszolgaként tartottak fogva.

Telefonhívásokkal és szöveges üzenetekkel fenyegetik és zaklatják őket, a legfiatalabb áldozat még mindig csak 14 éves. Néhány hívó ráadásul azt állítja magáról, hogy ők ugyanazok a terroristák, akik korábban fogva tartották őket Irakban. Mások pedig azzal fenyegetik őket, hogy „levadásszák, és újra megerőszakolják őket”.

A jazidi nők ezt követően átadták a rendőrségnek a hívások felvételeit és az üzeneteket, amik között olyanok is voltak, amiken lefejezések és az Iszlám Állam fegyveresei is láthatóak. Az egyik hívásban a beszámolók szerint az is hallható, amint az egyik zaklató azt mondja: „én voltam az, aki megb_szott, én vagyok az erőszakolód”. Egy másik sátánistának írja le a jazidikat, egy harmadik pedig „grafikusan” utal a nemi erőszakra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések