Hirdessen itt

Karácsony kiállt a régi rágcsálóirtó cég mellett

Egyelőre nem jut pluszforráshoz a főváros patkányirtásával megbízott cég, mert nem született erről döntés a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának szerdai ülésén - közölte Karácsony Gergely (Párbeszéd) a bizottság tagja, Zugló polgármestere az ülést követő sajtótájékoztatón.
Azért nem hagyták jóvá a határozatot, mert a fideszes képviselők egy részének távolmaradása miatt nem sikerült elfogadni az ülés napirendjét - mondta.

Úgy vélekedett: ma Budapest egyik legfontosabb ügye, hogy megmarad-e patkánymentes városnak vagy hozzá kell szoknunk az utcán szaladgáló állatokhoz.

Eközben a főváros vezetői megpróbálják elfedni a tényeket, folyamatosan érthetetlen döntéseket hoznak, amivel bevallják, hogy képtelenek a probléma megoldására - tette hozzá.

Érthetetlen ez a magatartás, mert az illetékes kormányhivatal már tavaly októberben jelezte a fővárosnak a patkányok tarthatatlan elszaporodását - jelentette ki. A közgyűlés már decemberben döntött az irtás felgyorsításához szükséges pluszforrás biztosításáról, ám az ehhez szükséges szerződésmódosítás máig nem született meg - jelezte.

Karácsony Gergely közölte: Tarlós István főpolgármester múlt heti sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy a patkányirtással megbízott konzorcium már megkapta a pluszforrást, és az az állítása sem igaz, hogy a patkányészleléssel kapcsolatos lakossági bejelentések száma a korábbi szintre visszaesett. Ezzel teljesen ellentétes adatai vannak a patkánymentesítéssel megbízott vállalkozásnak, és ellentmondanak ennek a sűrűsödő lakossági bejelentések is - tette hozzá.

Az is érthetetlen, hogy miért vonta el a főváros tavaly attól a cégtől a patkánymentesítést, amelyik 47 éve kifogástalanul teljesítette a feladatot.

Az ellenzéki politikus egyben felszólította a kormányt: valljon színt arról, milyen mértékű közegészségügyi problémát jelent a patkányok elszaporodása a fővárosban, valós adat-e, hogy megtízszereződött a patkányok száma Budapesten.

A sajtótájékoztatón Trippon Norbert (MSZP) a közbeszerzési bizottság elnöke közölte, hogy keddre újra összehívja a testület ülését.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések