Hirdessen itt

Iszlám Állam - Észak-kaukázusi terrorista csoport elfogásáról számolt be az FSZB

Az Iszlám Állam terrorszevezet egy észak-kaukázusi titkos sejtének leleplezéséről számolt be kedden az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közösségi kapcsolatok osztálya.
Az öttagú csoport a közlemény szerint a rendőrség elleni terrortámadásokra készült a csecsenföldi Groznijban és a dagesztáni Kaszpijszkban. A terroristák azt tervezték, hogy az internetről letöltött útmutatás alapján távirányítású pokolgépet készítenek és azt drónra erősítve juttatják el a célpontig.

A csoport tagjait - az FSZB-nek a rajtaütésről készített videófelvételének tanúsága szerint fiatalembereket - Groznijban és Mahacskalában vették őrizetbe és illegális fegyverbirtoklás címén indítottak ellenük eljárását. A gyanúsítottaktól egy házi készítésű revolvert, hat kézigránátot, három rohamkést, három Kalasnyikov-tárat, több mint 80 lőszert, valamint "szuicíd természetű felvételeket" foglaltak le.

Az FSZB ugyancsak kedden azt közölte, hogy az orosz távol-keleti Tengermelléki területen elfogta Tauhíd Dzsamaat va Dzsihád elnevezésű terrorszervezet négy tagját. A közép-ázsiai régióból származó férfiak, akik a szolgálat szerint bűnrészesek voltak nemzetközi terrorcsoportok finanszírozásában, Szíriába kívántak eljutni, hogy a terroristák oldalán harcoljanak. 

Az FSZB szerint a Srí Lanka-i hatóságok a Tauhíd Dzsamaat va Dzsihádot gyanúsították meg a húsvéti, 321 halálos áldozatot követelő robbantássorozat elkövetésével.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések