Hirdessen itt

Donald Trump a sajtóra panaszkodik, és bocsánatkérést sürget a The New York Times című laptól

A sajtóra panaszkodott és bocsánatkérésre szólította fel a The New York Times című lapot kedden közzétett Twitter-bejegyzéseiben Donald Trump amerikai elnök.
Trump azt nehezményezte, hogy a lap nem ismeri el kellőképpen a gazdaságban elért eredményeit, sőt, hátrányosan színben tünteti fel őt.

A The New York Times egyik legelismertebb munkatársára, a közgazdasági Nobel-díjas publicistára utalva első bejegyzésében az elnök azt írta: "Paul Krugman a hamis híreket gyártó New York Timesnál elveszítette minden hitelességét, mint maga az újság is, a rólam szóló hamis és rendkívül pontatlan írásaival". Hozzáfűzte, hogy szerinte Krugmant gyűlölet fűti, és felidézte, hogy a közgazdász-publicista a piac összeomlását jósolta, miközben - mint az elnök írta - " rekorderedményeket ér el". 

Egy másik bejegyzésben Trump így fogalmazott: "kíváncsi vagyok, a New York Times másodszor is bocsánatot kér-e tőlem, mint tette ezt a 2016-os választások után. Csak ezúttal sokkal  átfogóbb bocsánatkérésre van szükség. Ez alkalommal térdre kell ereszkedniük és úgy kell bocsánatért esedezniük. Tényleg a Nép Ellenségei!". 

A 2016-os választások után a The New York Times nem bocsánatot kért, hanem az olvasókhoz írt nyílt levélben azt fogalmazta meg, hogy a lapnak és más sajtótermékeknek el kell gondolkodniuk azon, vajon Trump "teljesen szokatlan viselkedése" miatt nem becsülték-e alul az elnökjelölt támogatottságát az amerikai szavazók körében. Donald Trump azóta is gyakran úgy idézi a lap vezetőinek nyílt levelét, mintha bocsánatot kértek volna tőle. 

Az elnök kedden további Twitter-bejegyzéseket is szentelt a médiának: név szerint támadta az MSNBC és a CNN televíziók műsorvezetőit, dicsérte a republikánusokhoz közelálló Fox televíziót. "A radikális baloldali demokraták a hamis hírek médiájának vezetőivel karöltve teljesen betegek! Feltételezem azért, mert a republikánus program működik" - fogalmazott az egyik mikroblog-bejegyzésben. 

Egy másik bejegyzésben azt fejtegette, hogy a gazdaság eredményei alapján joga van a pozitívabb sajtójelentésekhez, hozzátéve, hogy "a régi szép időkben, ha elnök voltál és jól ment a gazdaság, akkor lényegében immunis voltál a bírálatokkal szemben". 

Joe Scarborough, az MSNBC műsorvezetője egyébként reagált is Trump Twitter- özönére. "Hello, Donald, hogy' vagy? Örülünk neki, hogy nézel bennünket" - fogalmazott kedden élő adásban a műsorvezető. 

Donald Trump hétfő estétől kedd délelőttig több mint ötven Twittert tett közzé, ezek elsöprő többségükben a sajtóval foglalkoztak.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések