Húsvét: Jézus feltámadása óta nem céltalanul bolyong az ember

Jézus feltámadása óta nem céltalanul bolyong az ember, nem is a halálra készül, hanem Isten tervének megfelelően az élet lett útjának célja - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös húsvéti üzenetében, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.
Azt írták: "Jézus az élők között jár! A feltámadott úr az úton levőknek irányt, az útnak értelmet és célt ad". 

Ennek az útnak a célja az élet. Az élet felé haladók mindennapjait nem a panasz, a nézeteltérés, a veszekedés, a befelé fordultság, a mindenben csalódás és az ellenségeskedés tölti ki. Húsvét népe a hit, a remény és a szeretet útján jár.

Kitértek arra: a keresztény élet útja tevékenység, mely fáradsággal jár. Ez az út göröngyös, olykor betegséggel, tehetetlenséggel, magánnyal, céltalansággal terhes.

"De ha beragyogja a derű, hogy Isten közelében bárki fellelheti ember voltának értékeit, értelmét és célját, akkor ez a derű a keresztény hit, értelem és kultúra forrásává válik" - fogalmaztak.

Így Jézus feltámadásának evangéliuma, jó híre az úton lévőket reménnyel töltheti el, hogy van célja útjuknak - tették hozzá.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések