Hirdessen itt

Hódmezővásárhelyi önkormányzat: az informatikai rendszert ért támadás miatt csúszott a beszámoló a MÁK-nak

Az informatikai rendszerét ért támadás miatt csúszott a hódmezővásárhelyi önkormányzat beszámolója a Magyar Államkincstár (MÁK) felé - közölte a polgármesteri hivatal szerdán az MTI-vel.
A közleményben Kószó Péter (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált a polgármesteri hivatal. A politikus közölte, a polgármesteri hivatal mulasztása miatt a Magyar Államkincstár befagyasztotta az önkormányzat finanszírozását. A döntés oka, hogy az önkormányzat a március 10-i határidőt követően háromszori felszólítás ellenére sem tudott elszámolni a tavalyi normatív támogatással.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a városháza részéről senki nem mulasztott. Korábban súlyos informatikai támadás érte az önkormányzatot, ennek következtében az összeomlott rendszert - különösen az eleve hiányosságokkal küzdő gazdálkodási szakrendszert - időbe telt helyreállítani.

A beszámoló végső határideje április 8. volt, az önkormányzat felszólítást nem kapott. Az informatikai problémát jelezték a MÁK felé, a beszámoló jelenleg az államkincstár részéről "jóváhagyott állapotban van". A fennakadás miatt visszatartott kifizetéseket májusban megkapja a hódmezővásárhelyi önkormányzat. Sem a bérek, sem a cégek, vállalkozások kifizetése nincs veszélyben, az önkormányzat rendelkezik a szükséges forrásokkal - áll a közleményben.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések