A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felülmúlta a várakozásokat Kína márciusi külkereskedelmi többlete

Az export növekedése és az import csökkenése miatt a vártnál nagyobb külkereskedelmi többlete alakult ki márciusban Kínának a pekingi statisztikai hivatal pénteki jelentése alapján.
Kína 32,64 milliárd dollár külkereskedelmi többletet könyvelt el az idén márciusban, szemben az egy évvel korábbi 5,77 milliárd dolláros és ritkaságszámba menő deficittel. 

A piac márciusra a ténylegesnél lényegesen kisebb, 7,05 milliárd dolláros külkereskedelmi többletet várt. 

Az év első három hónapjában 76,52 milliárd dolláros külkereskedelmi többlete alakult ki Kínának a tavalyi azonos periódusban regisztrált 44,85 milliárd dolláros többlet után. 

Az export idén márciusban éves bázison 14,2 százalékkal nőtt, szemben a 7,3 százalékos piaci várakozással. A növekedés részben az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások eredményéhez fűzött reményeknek, részben a hosszú holdújévi munkaszünetet követő fellendülésnek tulajdonítható. 

Márciusban az import a vártnál nagyobb mértékben csökkent Kínában, 1,3 százalék helyett 7,6 százalékkal. Az év elején, a január-februári periódusban éves bázison 5,2 százalékkal csökkent Kína importja.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések