A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Februárban csökkent a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban

Februárban a várt növekedés helyett csökkent az előző havihoz képest a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau előzetes adatok alapján kiadott hétfői jelentése szerint.
Februárban szezonális és naptári kiigazítással az előző havihoz képest 0,2 százalékkal 506,0 milliárd dollárra csökkent a kiskereskedelem és az élelmiszer-szolgáltatások forgalma az Egyesült Államokban. 

A piac 0,3 százalékos havi növekedést várt a januári 0,7 százalékos havi növekedés után.

Az idei februári kiskereskedelmi forgalom 2,2 százalékkal haladta meg a 2018 februárit. A decembertől februárig tartó három hónap kiskereskedelmi forgalma szintén 2,2 százalékkal haladta meg a 2017 decemberétől 2018 februárjáig tartó három hónap kiskereskedelmi forgalmát. 

A kiskereskedelmi forgalom februárban 0,2 százalékkal csökkent az előző havihoz képest és 2,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. 

A fogyasztók elsősorban építőanyag, bútor és élelmiszer vásárlásaikat fogták vissza februárban, de csökkent az elektronikai és ruházati cikkek forgalma is az előző hónaphoz képest. Az építőanyagok forgalma 4,4 százalékkal csökkent, az elektronikai cikkek és az élelmiszereké pedig több mint egy százalékkal.
https://www.census.gov/retail/marts/www/marts_current.pdf

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések