Pofonegyszerű desszert, amiért mindenki odalesz.
Hozzávalók 20 szelethez
20 dkg gríz
15 dkg cukor
2 tojás
25 dkg kefir
2 ek. kakaó
2 ek. barna cukor
1 tk. szódabikarbóna
3 alma
1 tk. fahéj
Elkészítés
1. A tésztához a grízt összekeverjük a cukorral, a tojással, a kefirrel, a kakaóval (esetleg 1-2 kanál barna cukrot) és a szódabikarbónával. Körülbelül 20 percig állni hagyjuk, hogy a gríz megszívja magát.
2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát szeletekre vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, és kicsit állni hagyjuk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és eloszlatjuk rajta az almaszeleteket. Rásimítjuk a grízes masszát, és 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
0 Megjegyzések