A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Embertelen brutalitás! Több mint 50 megbecstelenített női ­rab­szol­gát fe­jez­tek le a gyer­me­ke­ik­kel együtt

A felszabadított szíriai területeken elkezdődött az Iszlám Állam embertelen gaztetteinek számbavétele. Becslések szerint legalább 68 tömegsírt kell még feltárjanak.
Óriási tömegsírt találtak a katonák a már felszabadított dél-szíriai Baghuz településen. A nők, gyermekek és férfiak – részint lefejezett tetemei és holttestei között legalább 50 olyan maradványt, akikről azt feltételezik, hogy jazidi sz**xrabszolgák, illetve azok gyermekei voltak, – írja a Ripost.hu.

Ismeretes, hogy a jazidiakat az Iszlám Állam (tévesen) “sátánimádóknak” tekintette. Ezért a férfiakat meggyilkolták, a nőket megerőszakolták, megkínozták és eladták sz**xrabszolgának. Az elrabolt gyerekek egy részét később gyilkolásra képezték ki.

Baghuzban, a korábbi népszámlálás szerint mintegy 10 600-an éltek.

A falu házai között van a tömegsír, de a DNS-teszteket még nem végezték el
– mondta Adnan Afrin őrnagy.

“Azt tudjuk, hogy körülbelül 6400 jazidi embert elraboltak és közülük 3400-at sikerült kimentenünk. Ám 3000 ember sorsáról még semmit nem tudunk” – nyilatkozta Husein Qaedi az erre a célra létrehozott hivatal vezetője. “Lehet, hogy szíriai és iraki felszabadult területeken vannak, de még nem tudtak kapcsolatba lépni a rokonaikkal.”

Szerinte csak Sinyar körzetében még 68 tömegsírt kell feltárniuk. Az ő feladatuk, hogy megvizsgálják ezeket, azonosítsák azokat, akiket lehet és a tetemeiket visszaküldjék a szeretteiknek, hogy eltemessék őket.Az elmúlt hónapban az ENSZ által felügyelt csapat megnyitotta az első sírokat Kocho városában, a tragédia egyik epicentrumában is, ahol az ISIS harcosai hidegvérrel lemészárolták a férfiakat.

“Két leányomat elrabolták, és még mindig nem tudok semmit róluk. 1999-ben és 2002-ben születtek. Egy évvel ezelőtt egy csempész azt mondta, hogy látta őket Szíriában és pénz kért azért, hogy megmentse őket. Ám végül nem járt sikerrel és visszajuttatta nekem a pénzt, amit adtam” – emlékszik vissza Murad, egy 42 éves jazidi férfi.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések