A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Előbújt! Még a végén Merkel lesz Manfred Weber kihívója

Pedzegetik, hogy esetleg ő lehetne inkább az Európai Bizottság elnöke, – írja a 24.hu.
Az InfoRádióban a Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója nem zárta ki, hogy Manfred Weber csúcsjelöltként csak az Európai Néppártnak tartja fenn a helyet. Fóris György azt mondta, nem tekinti biztosnak, hogy végül valóban a jelenlegi frakcióvezető lesz az Európai Bizottság elnöke. A poszt valószínűleg az EPP-é lesz és jelenleg valóban Weber az esélyes,

de ha felvetődik egy fajsúlyosabb néppárti jelölt – egy ideje például pedzegetik Angela Merkelt –, akkor lecserélhetik a szintén német Webert.

Michel Barnier brexit-főtárgyaló is esélyes lenne, de nála kérdéses a francia elnök, Emmanuel Macron támogatása, ráadásul Barnier jóval idősebb, mint Juncker volt a megválasztásakor, mostanában pedig szempont a generációváltás, a fiatalítás – tette hozzá a szakértő.

A francia támogatás Angela Merkelnél vélhetően nem lenne probléma, Macron többször is méltatta a kancellár elkötelezettségét az európai értékek mellett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések