Hirdessen itt

Csökkent a Texas Instruments első negyedévi bevétele és nyeresége

A félvezető áramkörök világpiaci keresletének csökkenésére hivatkozva bevételének és nyereségének első negyedévi csökkenéséről számolt be a Texas Instruments.
A Texas Instruments az idei első negyedévben 3,594 milliárd dollár, az egy évvel korábbi 3,789 milliárd dollár értékesítési árbevételnél öt százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevétel mellett 11 százalékkal alacsonyabb 1,379 milliárd dollár működési eredményt könyvelt el a 2018. első negyedévi 1,548 milliárd dollár után.

A piac a jelentettnél kisebb, 3,48 milliárd dolláros értékesítési árbevételt várt a Texas Instrumentstől az első negyedévre.

A konszern első negyedévi nettó nyeresége 11 százalékkal 1,217 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 1,366 milliárd dollárról, az egy részvényre jutó nyereség pedig 7 százalékkal 1,26 dollárra 1,35 dollárról.

A második negyedévre a Texas Instruments 3,46-3,74 milliárd dollár értékesítési árbevétel után 1,12-1,32 dollár között várja egy részvényre jutó nyereségét.

Elemzők a második negyedévre átlagosan 3,67 milliárd dollár értékesítési árbevétel mellett 1,24 egy részvényre jutó nyereséget várnak a Texas Instrumentstől.

A Texas Instruments bevétele és nyeresége negyedéves csökkenését az integrált áramkörök világpiacán tavaly kezdődött keresletcsökkenésre és annak várható folytatódására vezeti vissza.

Rafael Lizardi pénzügyi igazgató a negyedéves beszámoló alkalmából tartott befektetői konferenciahíváson elmondta: a félvezető áramkör gyártó ágazatot négy-öt egymást követő negyedéves visszaesések jellemzik a fellendülési periódusok beindulása előtt. Az idei első negyedév a Texas Instruments esetében a második negyedév volt a sorban a forgalom és a nyereség csökkenésével. Ezt megelőzően tíz negyedéven át tartott a fellendülési szakasz.

A félvezetők iránti világpiaci kereslet csökkenése elsősorban a kínai feldolgozóipari teljesítmény gyengülésével és az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi vitájával hozható összefüggésbe - mondta.



(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések