Burkolt reklám és műsorrendi eltérések miatt bírságolt a médiatanács

Burkolt reklám miatt a békéscsabai 7.TV, műsorrendi eltérések miatt pedig a szolnoki Aktív Rádió szolgáltatójára szabott ki bírságot a médiatanács - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.
A közleményben azt írták, a 7.TV szolgáltatója tízezer forintos bírságot kapott, mert a Púder című műsor egy decemberi adásában egy hajkozmetikai termékcsaládot verbálisan és képekben is úgy mutatott be, hogy az a termék megvásárlására ösztönözhette a nézőket, reklámjellegét azonban nyíltan nem vállalta fel.

Az Aktív Rádió szolgáltatója kevesebb szöveget, a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő és közszolgálati műsort, valamint hírműsort tett közzé a hatósági szerződésében vállaltaknál, ezért a tanács ötvenezer forintos bírságot szabott ki rá - tették hozzá.

A közlemény szerint a tanács a bírságok kiszabásakor a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét - köztük a szolgáltató által korábban elkövetett azonos tárgyú jogsértéseket - is figyelembe véve állapítja meg a büntetés formáját és mértékét.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések