Hirdessen itt

Andor Anikó lett az év tájépítésze

Andor Anikó nyerte el a nyolcadik alkalommal odaítélt Az év tájépítésze díjat, a közönségszavazás győztese Boromisza Zsombor, Az év junior tájépítésze pedig Héjjas Luca Nóra lett. Az elismeréseket A tájépítészet hónapja rendezvénysorozat keretében adták át - közölte az Év Tájépítésze Díjszervező Bizottság szerdán az MTI-vel.
Közlésük szerint 17 jelöltből került a döntőbe Andor Anikó (Land-A), Boromisza Zsombor (Szent István Egyetem, Tájépítészeti Kar), Gábor Péter (XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt.), Grabner Balázs és Terhes Dénes (Korzó Stúdió), valamint Massány Edina és Remeczki Rita (Open Air Design).

A zsűri Andor Anikónak ítélte oda az egymillió forintos pénzjutalommal és a formatervezési díjak sorát elnyerő díjobjekttel járó rangos szakmai elismerést.

Andor Anikó három friss munkájával (a II. kerületi Gül Baba türbéje és a hódmezővásárhelyi Hódi Pál Kulturális Központ környezetének rendezésével, valamint a kőbányai Szent László téri Lechner Ödön-szobor környezetalakítási munkáival) mutatkozott be a szakmai zsűri előtt.

Az év junior tájépítésze díjat 15 pályázó közül érdemelte ki Héjjas Luca Nóra. A juniorok feladata idén a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) gesztorságában az egyetemi campus környezetrendezési tanulmánytervének elkészítése volt.

Az epiteszforum.hu-n és a tajepiteszek.hu szakmai portálokon lebonyolított közönségszavazást Boromisza Zsombor, a Szent István Egyetem Tájépítészeti Karának oktatója nyerte. Szakterülete a tájvédelem és vízparti rehabilitációk, de nagy hangsúlyt fektet a tájépítészeti tervek kommunikációjának egyetemi oktatására, valamint az óvodások, általános iskolások, gimnazisták körében a tájvédelem fontosságának játékos megértetésére is.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések