A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

AM-államtitkár: a kihívások ellenére nőtt a sertéságazat kibocsátása

A sertéságazat kibocsátása tavaly az azt megelőző évhez képest 3 százalékkal, 2010 óta pedig 1,8 százalékkal nőtt az orosz embargó és az afrikai sertéspestis okozta piaci válsághelyzetek ellenére - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, a Merre tovább sertéságazat? elnevezésű konferencián, Budapesten.
Az államtitkár az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Mezőgazdaság című hetilap által szervezett szakmai tanácskozáson ismertette, hogy a sertéságazat a magyar mezőgazdasági kibocsátás értékének 8 százalékát tette ki tavaly, a sertésállomány közel 2,9 millió egyedet jelentett. 

Az ágazat behozatala tavaly 411 millió euró volt, az export értéke meghaladta a 330 millió eurót. Feldman Zsolt szerint az ágazat eredményessége érdekében szükség van a termelési költségek csökkentésére, a munkaerő hatékonyság növelésére, valamint a technológiai fejlesztésekre. 

Emellett fontosnak tartja az ágazati szereplők integrációban való részvételét, mivel csak összefogással vehető fel a verseny az erős európai piacon.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések