Hirdessen itt

Áder János tiszteletvacsorán fogadta a 1979-ben világbajnok asztaliteniszezőket

Áder János köztársasági elnök szerdán este a Sándor-palotában tiszteletvacsorán látta vendégül Gergely Gábort, Jónyer Istvánt és Klampár Tibort, az 1979-ben világbajnok asztalitenisz-válogatott tagjait.
Az ünnepi eseményre egyrészt a sportág Budapesten zajló világbajnoksága adott alkalmat, másrészt pedig az, hogy negyven éve április 30-án született meg a történelmi diadal Phenjanban.

Az államfő - felesége, Herczegh Anita társaságában - a Mária Terézia-szalonban üdítővel, borral és pezsgővel fogadta az egykori klasszis játékosokat és partnereiket. Áder János rövid ismertetőt tartott az épület történetéről, majd a vendégeknek megmutatta a teraszról nyíló panorámát.

Klampár, aki a róla szóló könyvvel ajándékozta meg a köztársasági elnököt, a Nemzeti Színház láttán megemlítette, hogy februárban ott vették át az életműdíjat az M4 Sport - Az év sportolója gálán.

Miután elkészültek a közös fotók a teraszon, a vacsorát a Kék-szalonban egy kerek asztalnál szolgálták fel. Áder János elmondta: a tiszteletvacsorák hagyományát azzal a szándékkal teremtette meg, hogy időről időre felhívja a figyelmet a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét. Az államfő tudósok, művészek és sportolók mellett világbajnokságot nyert szakmunkásokat is meghívott már tiszteletvacsorára.

A trió az 1979-es vb-győzelem mellett 1978-ban és 1982-ben Európa-bajnokságot is nyert. Klampár 1971-ben, míg Gergely 1975-ben párosban lett világbajnok Jónyer Istvánnal, aki 1975-ben egyéniben is diadalmaskodott.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések