Hirdessen itt

A szegediek többsége magyarázatot vár Ujhelyi Istvántól

Elismerte az MSZP-s Ujhelyi István, hogy valóban van háza a Balatonnál, Badacsonynál, de az továbbra is tagadja, hogy akár ezt a nyaralót, akár a szegedi házát a Szeviép nevű építőipari vállalkozás segítségével újították volna fel.
Azt mondta a politikus, hogy mindenkit beperel, aki ennek az ellenkezőjét állítja. A kormánypártok közben – egy felmérésre hivatkozva – azt mondták, a szegediek nagyjából kétharmada magyarázatot vár a Szeviép-botrányban Ujhelyi Istvántól, és várják, hogy bemutassa a házfelújítás számláit – közölte az M1 Híradója.

A szegediek többsége szerint Ujhelyi Istvánnak be kell mutatnia házfelújításának számláit – foglalta össze a Fidesz helyi szervezetének alelnöke a témában készített közvéleménykutatás eredményeit.

Azután szólították fel Ujhelyi Istvánt erre, hogy a Szeviép Zrt. egykori vezetője, Baranyi Sándor több interjúban is arról beszélt: szerinte 2008-ban – az állami támogatásokért és megrendelésekért cserébe – az építőipari cég finanszírozta a politikus szeged-szőregi házának a felújítását.

Baranyi Sándor szerdán a Délmagyarnak egy – általa 2008-ban aláírt – engedményezési szerződést is bemutatott 38 millió forintról. Az egykori cégvezető szerint ebből a pénzből – egy közbeiktatott cégen keresztül – nemcsak Ujhely István szegedi ingatlanjára, de akár a hatalmas badacsonytomaji nyaralójára is juthatott.

Ujhelyi István pénteken nem akart válaszolni a szegedi, illetve a balatoni házával kapcsolatos kérdésekre. Hazugságnak nevezte az ügyet és ismét azt hangoztatta az újságíróknak, hogy mindenkit beperel, aki alaptalanul vádolta meg őt. Hozzátette, már mindent elmondott, amikor néhány napja körbevezette a házában az újságírókat.

Ujhelyi István akkor arról beszélt, hogy jóval kevesebb pénzből újították fel az épületet, és az sem igaz, hogy luxusvilla lenne. Szerinte hiába fekszik a ház nagyméretű telken, nincs úszómedencéje, a szauna és a kondigépek mellé pedig csak egy jakuzzit vettek, de már az sem működik. A szocialista politikus számlákat és megbízási szerződéseket is bemutatott, de a fotósoknak és az operatőröknek nem engedte meg, hogy felvételeket készítsenek ezekről.

A szegedi Fidesz közben az ügyben telefonos közvélemény-kutatást végzett. 3000 helyi lakost kérdeztek meg, a felmérésből pedig az derült ki, hogy a válaszadók többsége luxusnak tartja Ujhelyi István házában a jakuzzit és a kondigépeket. Tápai Péter úgy fogalmazott: ha a szocialista politikusnak fontos, hogy tisztán kerüljön az Európai Parlamentbe, akkor nincs más választása, minthogy tisztázza a helyzetet.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések