Hirdessen itt

A Kreml nem kíván kapcsolatba lépni Kijevvel Zelenszkij beiktatása előtt

A választások hivatalos végeredményéig és az új ukrán elnök beiktatásáig a Kreml nem kíván kapcsolatba lépni az ukrán vezetéssel -  jelentette ki Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó újságíróknak kedden Moszkvában.
"Meglátjuk, hogy  a valóságban hogy alakul majd a helyzet Ukrajnában és milyen első lépéseket tesz majd az új elnök" - hangoztatta Usakov.  

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn úgy nyilatkozott, hogy egyelőre korai a választáson győztes Volodimir Zelenszkijt humorista-producert üdvözölni és az együttműködésről beszélni. Úgy vélekedett, hogy az új vezetőt a tettei alapján lehet majd megítélni, de leszögezte, hogy Moszkva tisztelettel viszonyul az ukrán nép választásához, "főleg miután ez a választás nyilvánvaló". Nem mulasztotta el ugyanakkor megjegyezni, hogy a választás legitimitása az orosz vezetés szerint megkérdőjelezhető, mert hárommillió - Oroszország területén élő - ukrán állampolgár nem vehetett részt bennük.

Az ukrán Központi Választási Bizottság (CVK) honlapján kedden, az összes leadott szavazat megszámlálása után közölte az ukrán elnökválasztás vasárnap megtartott második fordulójának előzetes végeredményét, amelyből kiderült, hogy Zelenszkij jelölt nyert, 73,22 százalékkal. Petro Porosenko hivatalban lévő államfő a voksok 24,45 százalékát kapta.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések