A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A globális problémákra keresnek megoldást a középiskolások az idei BIMUN konferencián

A globális problémákra keresnek megoldást a középiskolások az április 11. és 16. között megrendezendő Budapest International Model United Nations (BIMUN) konferencián - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A rendezvényen 14 ország több mint háromszáz diákja az ENSZ működését modellezve keresi a választ a jelen és a jövő globális kihívásaira.

Az angol nyelvű konferencián - amelynek mottója Egyenlő lehetőségek - közös felelősségek - a diákok olyan témákkal foglalkoznak, mint a magánszemélyek kormányzati megfigyelésének jogszerűsége, a gyakori mentális egészségi problémák okai és kezelése, és hogy terrortámadás esetén az elszenvedő államnak joga van-e lerohanni a terroristák származási országát - ismertették.

A közlemény szerint a BIMUN célja elsősorban az, hogy a jelen lévő fiatalok foglalkozzanak a különböző globális problémákkal, és hallassák hangjukat ezekben a témákban.

A rendezvényt az V. kerületi Eötvös József Gimnázium harmincfős diákcsoportja szervezi. A bizottsági üléseket a gimnáziumban, a hétfői két, párhuzamosan zajló zárókonferenciát az Új Városháza dísztermében és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán tartják.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések