A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A C-vitamin ezért nagyon fontos

A C-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy egészségesek legyünk. Sejtjeinknek szüksége van rá a működésükhöz, és mivel testünk nem tudja előállítani, táplálkozással kell bevinnünk.
Segít a fogyásban

Egy kutatás szerint, akiknek megfelelő mennyiségű C-vitamin van a szervezetében, harminc százalékkal több kalóriát égetnek el egy edzés során, mint akikében alacsony.  A C-vitamin segít szabályozni az energiaháztartást és a zsírégetést, míg hiánya esetén ezek a funkciók nem működnek megfelelően.

Csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét

Több tanulmány is szól arról, hogy a C-vitamin csökkenti a szívbetegségek és a stroke kialakulásának esélyét, és segít csökkenteni a vérnyomást, mivel erősíti az érfalakat - ez pedig a szív egészségéhez is fontos.

Védi a bőrt a napfény okozta károsodástól

A C-vitamin csökkentheti a melanóma kialakulásának esélyét, bár egyelőre még nem tudjuk, hogy pontosan mi az oka. Azt viszont igen, hogy az öregedés, illetve az UV-sugárzás csökkenti a bőrben a C-vitamin szintjét, ezért érdemes rendszeren pótolni. A vitaminos szérumok külsőleg használva pedig a napozás okozta foltok, bőrhibák megszüntetésében segíthetnek.

Csökkenti a gyulladást

A testünkben gyulladásos folyamatok indulhatnak el stressz, a környezetben lévő szennyeződések, sőt akár túlzásba vitt mozgás hatására is, ezek pedig sejtkárosító szabad gyököket hoznak létre. A C-vitamin ezek ellen is segít felvenni a harcot a szervezetnek.

Lerövidíti a megfázás idejét

Az immunrendszer működéséhez is kell C-vitamin, ezért ha megbetegszünk, jó, ha extra mennyiséget viszünk be belőle. De nem csak ilyenkor érdemes, hiszen vízben oldódik, így a felesleges mennyiség kiürül a vizelettel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések