Hirdessen itt

Több mint 51 ezren síeltek idén Eplényben

Több mint 51 ezren síeltek idén az eplényi síarénában, ahol 93 nap után vasárnap zárták le a szezont - közölte a síközpont marketingvezetője kedden az MTI-vel.
László Márk elmondta: az eplényi síaréna december elsején nyitotta a szezont rekordot jelentő 70 centiméteres átlagos hómélységgel.

A szezon alatt végig nyitva volt az 1048 méter hosszú A1-es pálya, és 78 napon át lehetett síelni mellette az egy kilométeres A7-es pályán, valamint a 209 méteres Q3-as átkötő szakaszon.

A szezon közepén az A4-es, az A6-os és a Q2-es és a Q7-es pályákat is megnyitották, melyekkel összesen majdnem öt kilométeres pályarendszer állt a síelők rendelkezésére.

A marketing vezető tájékoztatása szerint - a nagy szél miatti ötnapos üzemszünet kivételével - a négyüléses sífelvonó megállás nélkül működött, a szezon során hóágyúikkal mintegy 200 ezer köbméter havat gyártottak a pályákra, síoktatásban pedig csaknem nyolcezren vettek részt idén - tette hozzá.

A téli sportok szerelmeseit még egy ingyenes utolsó csúszásra várják szombaton - amikor már gyalogosan is fel lehet libegőzni a hegyre -, aztán megkezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra - mondta László Márk.

Március utolsó hétvégéjétől a négyüléses és a kétüléses felvonók már a turistákat szállítják az Ámos-hegyi kilátóhoz és panorámabárhoz, ahonnan jó idő esetén a Balatonig is ellátni. A gyerekeket Eplényben tavasztól őszig játéksziget várja, a völgyben ingyenesen használható a trambulin, az ugrálóvár, a mászófal, a hegytetőn pedig a kilátóig egy mezítlábas ösvény is vezet - tette hozzá.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések