Hirdessen itt

MSZP: a kórházi ágyak beszerzésére fordítsák a képviselőktől levont büntetést!

Az MSZP felszólítja Kövér László házelnököt, hogy a képviselőktől levont több mint ötmillió forintos büntetést a beteg gyermekek szüleinek kórházi ágyára fordítsa.
Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettes kedden Budapesten sajtótájékoztatón közölte: a nap folyamán szavaz az Országgyűlés öt MSZP-s, egy DK-s és két független képviselő megbüntetéséről és nincs kétsége afelől, hogy a többség támogatni fogja a fizetésmegvonást.

Hozzátette: a szocialista és a DK-s képviselőket az Országgyűlés december 10-i, a két független képviselőt a parlament december 12-i ülésén történtek miatt büntetik meg. Előbbiek fizetése egyharmadával csökken, a két független képviselő, Szabó Szabolcs és Székely Sándor havi fizetését teljes egészében elvonják - közölte.

Bangóné Borbély Ildikó összesítése szerint a most elvont fizetések több mint 5 millió forintot tesznek ki, csak a szocialistákra kirótt büntetés 2,5 millió forint.

Ne tűnjön el ez az összeg a költségvetésben, hanem azonnali hatállyal fordítsák a kórházi ágyak beszerzésére! - szólított fel.

Hozzátette: ezekből az összegekből 170 vagy 335 összecsukható ágyat lehet megvenni, amin a kórházakban pihenhetnek a gyermekük mellett tartózkodó szülők.

A politikus a sajtótájékoztatón bemutatta az általa 14 990 forintért vásárolt ágyat, amelyet szerinte fél perc alatt lehet kinyitni és összecsukni is, illetve anyaga fertőtlenítő.

Megjegyezte, a december 12-i parlamenti ülésen történtek miatt a többi képviselő megbüntetéséről várhatóan két hét múlva szavaz az Országgyűlés.

A parlament december 10-i ülésén az ellenzéki képviselők - a munka törvénykönyvének módosítása miatt tiltakozva - a napirend elfogadását füttyszóval, hangos bekiabálással, folyamatos sípszóval zavarták, két nappal később az elnöki pulpitus elfoglalásával akarták megakadályozni a jogszabály elfogadását.

Bangóné Borbély Ildikót kérdezték arról, felkészültek-e arra, hogy felelősségre vonják az ellenzéki képviselőket azért, mert hétfőn a nyugdíjfolyósítóhoz vonulva festékkel fújtak le hirdetőtáblákat. A politikus közölte, hétfőn azokért a köztisztviselőkért álltak ki, akikre a hónap elejétől "rabszolgatörvény" vonatkozik. Közel sincs arányban ez azzal a kárral, amit a Fidesz-KDNP kormányzása okozott kilenc év alatt a munkavállalóknak - hangoztatta, jelezve: vállalják mindenért a felelősséget.

A szocialista képviselő szerint más eszközökkel már nem tudják felhívni a figyelmet, hiszen majd "500 média van a kormánypárt kezében".

Arra a kérdésre, mire vezeti vissza, hogy az ellenzék gyakran ejt helyesírási hibát akcióin, Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, legutóbb nem helyesírási hibát vétettek, elírás történt, egy k betű maradt ki, amit korrigáltak. Ember vagyok, én is szoktam hibát elkövetni - jegyezte meg.

Az, aki a decemberben elfogadott rabszolgatörvény és a közigazgatási rabszolgatörvény miatt napi 10-12 órát dolgozik, óhatatlanul hibákat követ majd el - tette hozzá, azt firtatva, ki fogja vállalni a felelősséget ezekért.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések