A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMP: a kormány a német autóipar érdekeit támogatja a tiszta magyar környezet helyett

Az LMP szerint azzal, hogy a magyar kormány megvétózta az Európai Parlament klímatervét, egyértelművé vált, a német autóipar profitérdekeit támogatja a tiszta magyar környezet helyett.
Kanász-Nagy Máté, az LMP Országos Elnökségének titkára szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: Németország és Magyarország, összefogva az autóipari szövetségekkel, megvétózta az Európai Parlament ambiciózus klímatervét, amely 2030-ra 45 százalékkal csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását az Európai Unióban, 2050-re pedig teljes karbonmentességet érne el.

Így újra egyértelművé vált, hogy a magyar kormány nem a magyar embereket, a tiszta magyar környezetet és a tiszta levegőt támogatja, hanem a német autóipar profitérdekeit - jelentette ki. 

Közölte: nem a határidők folyamatos kitolására, hanem azonnali cselekvésre lenne szükség, mert alig van hátra öt-tíz év, hogy lépéseket tegyünk a klímabiztonság érdekében.

Az LMP szerint ezért a májusi európai parlamenti választás tétje az is lesz, hogy a zöld, ökopolitikai képviseletet sikerül-e erősíteni Európában és Magyarországon.

Kanász-Nagy Máté az önkormányzati választásokon való ellenzéki együttműködésről kérdésre válaszolva elmondta: pénteken összeül az LMP budapesti kongresszusa, hogy felhatalmazást, kötött mandátumot adjon annak a tárgyalódelegációnak, amely a budapesti, kerületi polgármesteri és képviselő-testületi pozíciókról egyeztet majd az ellenzéki pártokkal.

Szalma Botondnak, az ellenzék közös újpesti polgármester-jelöltjének visszalépéséről az LMP politikusa azt mondta: az újpesti ellenzék továbbra is egységes, és "mindenképpen, nagyon hamar új megoldásra fognak jutni" a kerületben. 

Arról, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke már jövő szombatra megnevezné kerületi ellenzéki polgármesterjelölteket, Kanász-Nagy Máté azt mondta: nem gondolja, hogy ekkora sietségre lenne ok, de az biztos, hogy még tavasszal megállapodásra kell jutni.

Az LMP politikusa kérdésre válaszolva arról is beszélt: rossz előérzeteik vannak azzal a törvénymódosítással kapcsolatban, amely az országgyűlési képviselők közintézményekben való látogatásainak szabályait pontosítaná. Az LMP szerint a jelenlegi rendszeren nem kell és nem is szabad változtatni - tette hozzá.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések