Hirdessen itt

Ujhelyi: az MSZP közösen mozgósít európai testvérpártjaival

Az MSZP közös kampány megindításáról kötött megállapodást a Német Szociáldemokrata Párttal (SPD) és tucatnyi más európai testvérpárttal, hogy minél több külföldön élő magyar regisztráljon és szavazzon az európai parlamenti választások alkalmával - közölte Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva kedden.
Ujhelyi az Új fokozatba kapcsol az MSZP kampánya címmel az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, szokatlan, eddig példanélküli együttműködésről van szó, ugyanis többszázezer olyan fiatal van, akik elhagyták Magyarországot és most "Európában élve, kellő távolságból látják, hogy mi zajlik otthon, miként löki el magától az európai közösséget az orbáni rezsim".

"Történelmi helyzet előtt áll az európai választóközösség. Most Orbánisztán és Európa között kell választanunk. El kell döntsük, hogy ismét szellemi vasfüggönyök mentén akarjuk-e élni az életünket és egy olyan Európát akarunk, ahol a nemzetállamok folyamatosan egymással háborúznak vagy olyat, ahol egységes és erős szövetség részeként biztonságban élünk. Mi egy olyan szociális Európában hiszünk, amely garantálja a polgárok fizikai és szociális biztonságát. Erről szól a Haza, Szeretet, Európa címet viselő programunk is" - fogalmazott.

Ujhelyi István hozzátette, ehhez a célkitűzéshez csatlakozhatnak olyanok is, akik nem tagjai egyetlen pártnak sem, de ugyanolyan fontosnak tartják, hogy Magyarország az Európai Unióban maradjon.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese, a párt hálózati igazgatója a sajtótájékoztatón arról beszélt, a párt célja, hogy egyedül is képes legyen minden szavazókörben saját delegáltat állítani, de elsődleges, hogy ellenzéki együttműködéssel minden körben jelen legyenek a Fideszt leváltani akaró politikai erők küldöttei.

"Azon dolgozunk, hogy megtaláljuk egymást azokkal, akik tenni akarnak a hazájukért és a demokrácia védelméért" - fogalmazott a szocialista politikus.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések