A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pénz miatt hazudhatott Márki-Zay a hódmezővásárhelyi kórházról

Márki-Zay Péter felesége, Vincze Felícia súlyos büntetőügybe keveredett, hiszen az otthonszüléses bábaként tevékenykedő nőt nemrégiben egy kisgyermek halálával végződő büntetőügyben hallgatták ki tanúként.
A Ripost információi szerint akár még vádlott is lehet az ügyben, erre utal az is, hogy a bíró figyelmeztette, nem köteles saját magára terhelő vallomást tenni (a tanúnak a törvény szerint kötelessége igazat mondani). A csecsemő azért halt meg, mert nem kapta meg a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, amit a szülést levezető Márki-Zayné sem adott be, és nem is beszélte rá a szülőket. Többek között azért nem, mert Márki-Zayné Vincze Felícia döbbenetes áltudományos összeesküvés-elméletekben hisz, többek közt abban, hogy a K-vitamin rákot okozhat. Az otthonszülésre szakosodott cég ügyvezetője egészen 2017-ig a jelenlegi hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter volt – írja az Origo.

Ez pedig egészen új megvilágításba helyezi Márki-Zay kirohanását a hódmezővásárhelyi kampányban. Mint emlékezetes, azt mondta: aki bekerül a hódmezővásárhelyi kórházba, az életét kockáztatja. Emiatt később pert vesztett. Most viszont kiderült, hogy nemcsak politikai, hanem üzleti érdeke is volt Márki-Zaynak, hogy az emberek elvesszék bizalmukat a kórházban, és minél több nő döntsön úgy, hogy nem a kórházban, hanem egy bábával, otthon szüli meg a gyerekét.

A fentiek ismeretében érthetővé válik az is, hogy miért rúgott bele a hódmezővásárhelyi kórházba Márki-Zay, amikor is a kampány közepén kijelentette, hogy „ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”.Mindamellett, hogy egy nyilvánvaló kampányfogás – és mint a bíróság utóbb kimondta: ordas nagy hazugság – volt a kijelentés, most kiderült, hogy ez a nézet egyrészt nem a hódmezővásárhelyi kórház viszonyaiból következik, hanem Márki-Zayék ezoterikus, kuruzsló nézeteiből, másrészt a hódmezővásárhelyi polgármester családjának kifejezetten anyagi érdeke volt, hogy a szülő nők féljenek a vásárhelyi kórháztól – fogalmaz a lap.

Márki-Zay kijelentésének az is lehetett (volna) az eredménye, hogy elbizonytalanítja a rá szavazók intézményes egészségügyi ellátásba vetett hitét, és az olyan kétes vállalkozások felé terelje híveit, mint például a családi otthonszüléses cége. A fenti kijelentése miatt egyébként decemberben elmarasztalták a polgármestert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések