Hirdessen itt

Orbán Viktor: Erős ország, erős gazdaság

Amikor a migráció európai hatásairól beszélünk, a gyermekeinkről, unokáinkról, az ő biztonságukról van szó – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó című rendezvényén.
Hangsúlyozta: a bevándorlás teljesen át fogja alakítani a világot, amelyben most élünk, és ami majd 2050-ben vagy azután történik, az annak lesz a következménye, ami most zajlik. Aki most nem védi meg magát, az 2050-2060-ban már nem tudja – tette hozzá.

A jelenlévő gazdasági szereplőknek azt mondta a kormányfő: “nem lesz értelme a gazdasági sikereiknek, ha egyébként az unokáik és a gyermekeik egy olyan világban veszik át önöktől a cégeket, amelyben nem jó élni”.

A miniszterelnök egy fotót is posztolt az eseményről:


Demográfiai fordulat, növekedés

A demográfiai fordulat előkészítését, az uniós növekedési átlagot 2 százalékponttal meghaladó gazdasági növekedés feltételeinek megteremtését, a szakképzés radikális átalakítását és egy “kifektetési” – magyar vállalatok külföldi befektetéseit támogató – stratégia elkészítését szabta feladatul Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó című rendezvényén szerdán.

A népesedéssel kapcsolatban a kormányfő jelezte: a családtámogatásokkal szeretnék elérni a demográfiai hanyatlás megállítását.

Az úgynevezett “kifektetési” stratégiáról pedig azt mondta a miniszterelnök, hogy a magyar vállalatoknak be kell szállniuk a globális gazdasági versenybe, ehhez azonban forrásokat kell teremteni nekik. E program kidolgozására Matolcsy György jegybankelnököt kérte fel Orbán Viktor, úgy fogalmazva: a magyar vállalatoknak is legalább annyi pénzt kell megkeresniük külföldön, mint amennyit a külföldiek megkeresnek Magyarországon.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések