...

A tetoválás hihetetlen hatása

Tetovált emberek életmódját, illetve egészségi állapotát vizsgálta egy kutatás, amely arra jutott, hogy esetükben gyakrabban fordul elő alvászavar, mentális probléma, és hajlamosabbak egészségük veszélyeztetésére is.
A tetoválások világszerte egyre népszerűbbek lesznek, különösen a tinédzserek, illetve a fiatal felnőttek körében. A Pew Research Center felmérést végzett az Egyesült Államokban, amelyből kiderült, hogy a 18 és 29 év közöttiek 40 százalékának legalább egy tetoválása van. Ezeknek az embereknek a fele azt mondta, hogy 2-5 tetoválása van, 18 százalékuknak pedig 6 vagy még annál is több. A Rochester Medical Center 2001-ben végzett egy kutatást, amelyből kiderült, hogy a tetovált tinédzserek hajlamosabbak voltak marihuánát szívni, nagy mennyiségű alkoholt fogyasztani, illetve hiányozni az iskolából, mint azok, akiknek nincsen tetoválása.

A tetovált emberekre ez a jellemző

Egy új kutatás, melynek eredményeit az International Journal of Dermatology nevű szaklapban tették közzé, több mint 2000, az Egyesül Államokban élő ember adatait elemezte. Kifaggatták őket, hogy vannak-e tetoválásaik, hogy diagnosztizáltak-e náluk valamilyen mentális betegséget, illetve hogy vannak/voltak-e alvási problémáik. Megkérdezték tőlük azt is, hogy dohányoznak-e, voltak e büntetve, ültek-e börtönben, illetve, hogy hány szexuális partnerük volt.

Az eredmények azt mutatták, hogy a tetovált felnőttek között több a dohányos, a börtönviselt, és a szexuális partnereik száma is magasabb, gyakrabban diagnosztizálják őket mentális betegségekkel, és az alvászavaros is több volt közöttük.

"Egy korábbi kutatás is talált már összefüggést a tetoválások és az egészségre, illetve testi épséget veszélyeztető cselekedetekre való hajlam között" - nyilatkozta Dr. Karoline Mortensen, a Miami Egyetem professzora. A szakember arról is beszélt, hogy a tetoválási kedv egyre növekszik kortól, szakmától és nemtől függetlenül, és az összefüggések gyakorlatilag mindenkire érvényesek  - írja a Házipatika.com.

0 Megjegyzések

Hirdetés