Hirdessen itt

Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban

Pozitív kezdéssel tetézték hétfőn a főbb amerikai tőzsdeindexek a pénteken elért tetemes nyereségeiket. 
A pénteki három-négy százalék után a DJIA-30 index 0,15 százalék, az S&P-500 index 0,7 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,20 százalék nyereséget mutatott a hétfői kereskedés kezdetén. 

Hétfőn kétnapos tárgyalássorozat indult Kína és az Egyesült Államok magas rangú kereskedelmi delegációi között Pekingben. A piacok nagy reményeket fűznek az ellentétek enyhüléséhez. Az amerikai indexek kiemelkedően jó pénteki teljesítménye a foglalkoztatás minden várakozást felülmúló decemberi növekedésének is volt köszönhető. 

Az olaj ára emelkedett hétfőn az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek enyhülése és ezzel párhuzamosan a kereslet növekedése reményében. A Brent nyersolaj ára az amerikai kereskedési idő kezdetén 1,63 százalékkal állt magasabban a hétfői globális kereskedelemben 57,99 dolláron hordónként. A WTI ára 1,23 százalékkal 48,55 dollárra emelkedett.

A dollár gyengülni kezdett azzal párhuzamosan, ahogy növekszik annak a valószínűsége, hogy a Fed az idén szüneteltetni fogja a monetáris szigorítást. Az arany ára pedig ezzel együtt emelkedésnek indult. Az eurót 0,63 százalékkal jegyzik erősebben 1,1465 dolláron, az arany ára 0,55 százalékkal 1292,85 dollárra emelkedett unciánként.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések