A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszországban 2,6 millióan vettek részt a karácsonyi liturgiákon

Oroszország mintegy 5800 településén több mint 2,6 millióan vettek részt az ortodox karácsony alkalmából megtartott liturgiákon - közölte Irina Volk, az orosz belügyminisztérium szóvivője hétfőn Moszkvában.
Az orosz főváros mintegy félezer templomát vasárnap és hétfőn körülbelül egymillióan keresték fel a TASZSZ hírügynökség szerint. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a Twitteren azt írta, hogy a metropolisz tömegközlekedési eszközeit az ünnep éjjelén - a hétfő hajnali 3 órás leállásig - 425 ezer utas vette igénybe. 

A belügyi közlés szerint karácsonyi rendezvények biztonságára 44 300 rendőr, nemzeti gárdista, biztonsági őr és önkéntes felügyelt. Volk bejelentette, hogy rendbontás nem történt. 

Vlagyimir Putyin elnök, aki a vasárnap éjjeli liturgián Szentpéterváron vett részt, hétfőn megjelent a belváros karácsonyi rendezvényen, és elsütötte a Péter-Pál erőd egyik lövegét. Oroszország "északi fővárosában" 1865 óta hagyomány ágyúszóval köszönteni a delet. 

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházat kereste fel a karácsonyi szertartás alkalmából.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések