A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tombol az influenzajárvány, egyre több gyerek beteg a gyorsan terjedő vírus miatt

Rendkívül gyorsan terjed az influenza a kisgyermekek között, így Budapesten már van olyan óvoda, ahol a felére csökkent a létszám a betegség miatt.
Bár még csak most kezdődött, máris tombol az influenzajárvány Magyarországon. A betegség különösen gyorsan terjed a gyerekközösségekben: az or­vo­sok sze­rint akár min­den har­ma­dik gye­rek meg­fer­tő­ződ­het a jár­vány ide­jén.

A súlyos tünetekkel járó influenza a kicsiket is ledönti a lábukról, náluk ugyanis szokatlanul erős tünetekkel jár a járvány, így vannak olyan óvodás csoportok, ahol emiatt csökkent a felére a létszám. A csemeték nagy része 39 fokos, avagy annál is magasabb lázzal küzd.

– A múlt hét elején volt a csoportban az első megbetegedés, pénteken már csak 10 gyerek jött a csoportból óvodába – mondta el a Ripostnak egy budapesti óvónő, aki hozzátette: a gyermekeknek reggel nem volt bajuk, ám a lázuk napközben felszaladt.

A háziorvosok arra kérik a szülőket, hogy beteg gyerekeiket inkább ne vigyék óvodába.

Egyébként több kórházban látogatási tilalmat rendeltek el, Horvátországban pedig már heten belehaltak a betegség szövődményeibe december óta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések