A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Selymes, házi csokikrém sütikbe: maradék karácsonyi édességekből is nagyon finom

Percek alatt kész, selymes, és maradék csokikból is elkészítheted ezt a csodás tortakrémet.
Ha már elég sok csokit ettél, de még mindig maradt néhány jó minőségű az ünnepekről, használd fel sütikbe! Jól jön az egyszerű muffinba, a piskótákba, sőt, a tortákba is. Ha tölteléknek szánod, több tejszínt adj hozzá. Amennyiben bevonni szeretnéd vele a sütit, több csokit rakj hozzá. 

Hozzávalók:

25 dkg étcsoki
6 dkg cukor
3 db tojás
3 dl tejszín
1 teáskanál kakaópor

Elkészítés:

Az étcsokit tördeld egy hőálló tálba, majd vízgőz felett olvaszd fel. Közben kevergesd. Ha homogén, húzd le a tűzről, és tedd félre hűlni. A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, és gépi habverővel verd körülbelül öt percig. Amikor jól kivilágosodik, tedd hozzá a kakaóport és a hideg csokit. 

Dolgozd homogénné a masszát. A tejszínt egy másik edényben verd kemény habbá, és fakanállal vagy spatulával forgasd a csokihoz. Tedd a hűtőbe egy órára, majd töltsd meg, vagy vond be vele a sütit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések