Hirdessen itt

„Minden eszközzel lázadni fogunk” – Diktatúrát emlegetnek Gyurcsányék az ügyészség döntése miatt

Vadai szerint az ügyészség felelőssége, ha ezek után kormánypárti képviselőket erőszak ér.
Magyarországon hivatalosan is diktatúra van – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója szerint. Vadai Ágnes arra reagált, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata szerint jogosan léptek fel az MTVA őrei azok ellen az ellenzéki képviselők ellen, akik december 16-án és 17-én a tüntetések alatt a köztelevízió székházában be akarták olvastatni ötpontos követelésüket.

A politikus kifejtette: a főügyészségen dolgozó „fideszes pártkatonák” azt a döntést hozták, hogy „törvényes volt az ellenzéki képviselők elleni erőszak az MTVA székházában”, ami „diktatúrához méltó döntés”, s jelzi, hogy az ügyészség az erőszak oldalára állt.

Úgy vélte, ezek után le lehet tagadni, hogy itt volt rendszerváltás. „Ezek után az ügyészség felelőssége, ha a kormánypárti képviselőket erőszak ér. A DK mindazonáltal elutasítja az erőszak minden formáját” – hangsúlyozta a politikus, aki hozzátette: mostantól minden lehetséges eszközzel lázadni fognak „a fideszes rendszer ellen”.
Varju László, a DK országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a törvény alapján az országgyűlési képviselő hivatalos személy, akivel szemben csak rendőr intézkedhet, és csak akkor, ha tetten éri bűncselekmény elkövetése közben. „Ami az MTVA-ban velük történt, az a büntető törvénykönyv szerint hivatalos személlyel szembeni erőszak” – vélekedett. Úgy látja, a mostani döntéssel „a hatalom az arcába röhög” azoknak, akik az ellenzékre szavaztak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések