A narancsos muffin ribizlivel megbolondítva valódi édes kényeztetés, ezért jobb, ha rögtön dupla adagban készíted.
A muffin ízénél csak az elkészítése fenomenálisabb, hiszen röpke fél óra az életedből, és máris kapkodhatod egyiket a másik után. Ezt a verziót ráadásul akkor is kipróbálhatod, ha kerülöd a lisztet és a cukrot. A ribizlis verzió egyébiránt személyes kedvencünk, de más gyümölccsel is tökéletesen működik. Egyszerre fanyar és édes, így lehetetlen belőle eleget sütni.
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely
1 tasak sütőpor
8 dkg eritrit
1 kávéskanál fahéj
1 dl frissen facsart narancslé
1 narancshéjízlés szerint ribizli
1 marék darált mandula (opcionális)
5 dkg olvasztott vaj
15 dkg kefir
2 db tojás
késhegyni szódabikarbóna
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A zabpelyhet aprítógépben daráld le úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Öntsd egy tálba, és add hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat, a sót, a mandulát és a narancshéjat. Egy másik edényben keverd habosra az eritritet a tojásokkal, majd keverd hozzá a kefirt, a vajat és a narancslevet.
Kanalazd a masszát muffinformákba, de csak félig, mert később úgyis megduzzad. A muffinok körülbelül 35-40 perc alatt megsülnek, de nagyon fontos, hogy az első 15 percben ne nyisd ki a sütő ajtaját, illetve pihentesd a sütőben egy kicsit azután is, hogy elkészült. Hidegen és melegen egyaránt roppant ízletes.
0 Megjegyzések