A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyors, pácban érlelt tarja: ennyi ideig süsd, hogy puha, szaftos legyen

Az omlós, puha tarja a pácnak köszönhetően lesz igazán ízletes.
Attól még, hogy gyorsan elkészül a főfogás, lehet nagyon jó. A sült tarja tökéletes választás, ha nem akarsz egy délelőttöt az ebédkészítésre szánni. A húst viszont pihentesd sokáig a fokhagymás-rozmaringos pácban, hogy minél finomabb legyen. A hagyományos köretekkel ugyanolyan jó, mint salátával. A maradék szaftot se hagyd veszni, jó lesz vacsorára kitunkolni!

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet tarja
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
0.5 dl olaj
1 teáskanál mustár
bors

Elkészítés:

A húst mosd meg, ha szükséges, vágd körülbelül ujjnyi vastag szeletekre. Öblítsd le, és papírtörlővel törölgesd szárazra. A szélét érdemes egy-két helyen bevagdosni. Az olajat keverd össze sóval, borssal, mustárral, fokhagymával és rozmaringgal, majd dörzsöld be a páccal a tarjaszeleteket.
Rakd egy jól zárható dobozba, és tedd a hűtőbe legalább kettő-négy órára, de még jobb, ha hosszabb ideig, akár egy egész éjszakán át pácolod. Ezt követően hevíts kevés olajat egy serpenyőben, majd közepes hőfokon, lefedve süsd 20 percig. Közben többször forgasd át a szeleteket. Ha a hús puha, vedd le róla a fedőt, és pirítsd meg. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések