A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezért nem tudott részt venni a tárgyalásán a két rendőr haláláért felelős férfi

Betegsége miatt nem tudott részt venni a tárgyaláson a férfi, ám erről elfelejtették értesíteni a bíróság két szakértőjét.
A fiatal férfi még 2015 februárjáran az Üllői út és a Mikszáth Kálmán utca kereszteződésében ütközött össze egy rendőrautóval, amely nekicsapódott egy, a közelben lévő taxinak. Mint utólag kiderült, a férfi nem rendelkezett jogosítvánnyal a baleset idején, ráadásul ittas állapotban volt.

A rendőrautóban két tiszthelyettes utazott, Demecs Gergely és Wind Bálint: mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy még a helyszínen életüket vesztették. A taxi vezetője és utasa szintén súlyos sérüléseket szenvedtek.

Úgy tudni, az ittas férfi a baleset után segítségnyújtás és a mentősök értesítése nélkül távozott a helyszínről, ám nem ment messze, pár utcával odébb leparkolt. A helyszínelésen megjelent, majd annak végeztével vissza akart térni a kocsijához. A rendőrség ekkor figyelt fel rá, így elfogták.

Az ügyel kapcsolatban a tárgyalás kedden folytatódott volna a szakértői vélemények ismertetésével, ám K. Gergely nem jelent meg a tárgyaláson, helyette a reggeli órákban beteget jelentett. Betegségéről tájékoztatták a vádlott védőjét, az ügyészt is, de az orvost és a műszaki szakértőt elfelejtették értesíteni a tárgyalás elmaradásáról. A két szakértő ezért feleslegesen utazott két órát a bíróságra – írja a 24.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések