A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dingó támadt egy kisfiúra, mentőhelikopter vitte kórházba a gyereket

Dingó támadt egy hatéves kisfiúra az ausztráliai Fraser-szigeten – írta a BBC hírportálja.
A kisfiú családja a népszerű nyaralóhely egyik strandján fürdőzött, majd a gyerek vízből kijőve szólt a szüleinek, hogy felszalad az egyik közeli homokdombra – mondta el a helyi médiának Dan Leggat, egy queenslandi mentőszolgálat munkatársa.

„Amikor a dombtetőre ért, már ott állt négy dingó, amelyek egyike rátámadt a kisfiúra, megharapva annak lábát” – tette hozzá.

A kisfiút légi mentők vitték a közeli kórházba, állapota stabil.

A világörökségként számon tartott Fraser-sziget a világ legnagyobb homokszigete, Queensland délkeleti partjai közelében található, itt él Ausztrália „legtisztább”" dingópopulációja, amely nagyjából 200 állatból áll.

A sziget dingói kíváncsibbak és merészebbek, mint a kontinensen élők, ezért a hatóságok arra intik a turistákat, hogy ne etessék őket, illetve ne egyedül járják a szigetet.

2001-ben egy kilencéves kisfiú belehalt, hétéves öccse pedig megsebesült, amikor egy dingófalka támadt rájuk a szigeten.

A dingó, amely a kutyafélék családjába tartozó szürke farkas alfaja, 3-4000 évvel ezelőtt került Ausztráliába. Úgy vélik, Indonéziából származó, háziasított kutya vad leszármazottja. Az alfaj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) veszélyeztetett állatokat nyilvántartó listáján.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések