A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csirkés, fetás tészta: amíg a tészta megfő, a hús is elkészül

Ha csak fél órád van főzni, ez a csirkés-fetás tészta akkor is belefér.
Ha gyorsan elkészíthető, finom ebédre vágysz, a csirkés-fetás tészta remek megoldás. Ha diétázol, válaszd hozzá a teljes kiőrlésű tésztát, azzal is nagyon finom lesz. Mosogatással együtt sem tart tovább fél óránál elkészíteni, és tele van mindenféle finomsággal. 

Hozzávalók:

25 dkg tészta
25 dkg csirkemell
20 dkg gomba
15 dkg koktélparadicsom
10 dkg feta sajt
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál rozmaring
bors

Elkészítés:

Egy nagy lábosban tegyél fel vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és rakj hozzá sót. Főzd meg nyolc-tíz perc alatt, majd szűrd le, csepegtesd le. A csirkemellet mosd meg, és papírtörlővel törölgesd szárazra. Locsold meg kevés olívaolajjal, és sózd, borsozd ízlés szerint. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, és dobd rá a zúzott fokhagymát. Süsd, amíg elkezd színesedni, majd mehet rá a csirkemell. Kevergesd addig, amíg kifehéredik. Tedd hozzá a megpucolt gombát, és a hússal együtt pirítsd meg. A paradicsomot mosd meg, és a fetával együtt vágd kisebb darabokra. Forgasd össze a tésztával, rakd hozzá a gombát és a csirkemellet, majd ízesítsd bazsalikommal, rozmaringgal. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések