Hirdessen itt

Almás céklasaláta - ezzel biztosan megszereted a céklát

Finom, egészséges, és rózsaszínt pisilsz tőle, mint a csillámpónik
Ez egy majonézes saláta, aminek négy összetevője van: a cékla, az alma, a majonéz és a tejföl. Ennyi, viszont ez az édes-savanyú kombináció a legunalmasabb sült húsokat is szuper lakomává varázsolja. A maradékot meg elviheted másnap a munkahelyedre, még egy szelet pirítóssal is rendes kajának számít, másnap pedig még finomabb is. Ja, és még valami: ha céklaevés után pirosat pisilsz, ne ijedj meg, ez teljesen természetes.

Hozzávalók:

50 dekagramm cékla
50 dekagramm savanykás alma
4 evőkanál majonéz
150 mililiter tejföl
1 ízlés szerint só&bors

Elkészítés:

A céklát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. 

Az almát is meghámozzuk, kimagozzuk, és cikkekre vágjuk. 

Áttoljuk őket a kutteren / robotgép reszelőjén, vagy egyszerűen lereszeljük. Ebben az esetben nem kell cikkekre vágni, hanem minél nagyobb, annál jobb, és az alma magházát is körbe lehet reszelni, nem kell kimetszeni. 

Az almás-céklás keverékbe belenyomjuk a majonézt, jól elkeverjük. Kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek, és már kész is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések